1. Po raz pierwszy odwiedzasz EDU. LEARN

    Odwiedzasz EDU.LEARN

    Najlepszym sposobem na naukę języka jest jego używanie. W EDU.LEARN znajdziesz interesujące teksty i videa, które dadzą Ci taką właśnie możliwość. Nie przejmuj się - nasze filmiki mają napisy, dzięki którym lepiej je zrozumiesz. Dodatkowo, po kliknięciu na każde słówko, otrzymasz jego tłumaczenie oraz prawidłową wymowę.

    Nie, dziękuję
  2. Mini lekcje

    Podczas nauki języka bardzo ważny jest kontekst. Zdjęcia, przykłady użycia, dialogi, nagrania dźwiękowe - wszystko to pomaga Ci zrozumieć i zapamiętać nowe słowa i wyrażenia. Dlatego stworzyliśmy Mini lekcje. Są to krótkie lekcje, zawierające kontekstowe slajdy, które zwiększą efektywność Twojej nauki. Są cztery typy Mini lekcji - Gramatyka, Dialogi, Słówka i Obrazki.

    Dalej
  3. Wideo

    Ćwicz język obcy oglądając ciekawe filmiki. Wybierz temat, który Cię interesuje oraz poziom trudności, a następnie kliknij na filmik. Nie martw się, obok każdego z nich są napisy. A może wcale nie będą Ci one potrzebne? Spróbuj!

    Dalej
  4. Teksty

    Czytaj ciekawe artykuły, z których nauczysz się nowych słówek i dowiesz więcej o rzeczach, które Cię interesują. Podobnie jak z filmikami, możesz wybrać temat oraz poziom trudności, a następnie kliknąć na wybrany artykuł. Nasz interaktywny słownik pomoże Ci zrozumieć nawet trudne teksty, a kontekst ułatwi zapamiętanie słówek. Dodatkowo, każdy artykuł może być przeczytany na głos przez wirtualnego lektora, dzięki czemu ćwiczysz słuchanie i wymowę!

    Dalej
  5. Słowa

    Tutaj możesz znaleźć swoją listę "Moje słówka", czyli funkcję wyszukiwania słówek - a wkrótce także słownik tematyczny. Do listy "Moje słówka" możesz dodawać słowa z sekcji Videa i Teksty. Każde z słówek dodanych do listy możesz powtórzyć później w jednym z naszych ćwiczeń. Dodatkowo, zawsze możesz iść do swojej listy i sprawdzić znaczenie, wymowę oraz użycie słówka w zdaniu. Użyj naszej wyszukiwarki słówek w części "Słownictwo", aby znaleźć słowa w naszej bazie.

    Dalej
  6. Lista tekstów

    Ta lista tekstów pojawia się po kliknięciu na "Teksty". Wybierz poziom trudności oraz temat, a następnie artykuł, który Cię interesuje. Kiedy już zostaniesz do niego przekierowany, kliknij na "Play", jeśli chcesz, aby został on odczytany przez wirtualnego lektora. W ten sposób ćwiczysz umiejętność słuchania. Niektóre z tekstów są szczególnie interesujące - mają one odznakę w prawym górnym rogu. Koniecznie je przeczytaj!

    Dalej
  7. Lista Video

    Ta lista filmików pojawia się po kliknięciu na "Video". Podobnie jak w przypadku Tekstów, najpierw wybierz temat, który Cię interesuje oraz poziom trudności, a następnie kliknij na wybrane video. Te z odznaką w prawym górnym rogu są szczególnie interesujące - nie przegap ich!

    Dalej
  8. Dziękujemy za skorzystanie z przewodnika!

    Teraz już znasz wszystkie funkcje EDU.LEARN! Przygotowaliśmy do Ciebie wiele artykułów, filmików oraz mini lekcji - na pewno znajdziesz coś, co Cię zainteresuje!

    Teraz zapraszamy Cię do zarejestrowania się i odkrycia wszystkich możliwości portalu.

    Dziękuję, wrócę później
  9. Lista Pomocy

    Potrzebujesz z czymś pomocy? Sprawdź naszą listę poniżej:
    Nie, dziękuję

Już 62 501 użytkowników uczy się języków obcych z Edustation.

Możesz zarejestrować się już dziś i odebrać bonus w postaci 10 monet.

Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej o naszym portalu - kliknij tutaj

Jeszcze nie teraz

lub

Poziom:

Wszystkie

Grass-Fed Cattle and the Consumer


Poziom:

Temat: Życie codzienne


Grass-fed beef, milk and milk products are growing in popularity with health-conscious and environment-conscious consumers. But some may wonder if these foods, which seem to come with a higher cost, are really worth the extra expense. The term "grass-fed," as used in the United States, refers to a voluntary standard for the diet of ruminant livestock. Except for milk consumed prior to weaning, that diet must consist of grass and forbs, including cereal grain and legumes in their vegetative state. These animals must have continuous access to pasture throughout the growing season. Off-season dried grasses (hay) and silage that does not include grains are allowed as fodder. Such a diet seems like a natural match for cattle. The first cows grazed on forage, and as ruminant animals, are uniquely designed to eat and digest a variety of plants, most of which are not edible for humans. Through a process involving repeated chewing (mastication) and regurgitating the cud, the forage material gradually moves through the four stomachs of the cow until it is completely digested, providing nourishment along the way. Contrast this with the diet of a factory feedlot animal-concentrates from corn and soy, and sometimes "byproducts" of other processes, which by law can include otherwise wasted items like chicken feathers, droppings and blood. (Feeding cattle reamings from other ruminary animals has been outlawed in some countries, including the U.S., in an effort to avoid bovine encephalitis, or mad cow disease). Because their digestive systems are not designed for such concentrates, cattle fed such an unnatural diet can develop severe health problems, including acidosis, liver abscesses and sudden death syndrome. A comprehensive three-year study, published in the June 2009 Journal of Animal Science, compared the results of factory feedlot beef and grass-finished beef (cattle who were allowed to graze in pasture for 150 to 170 days per year). Although these cattle were not completely grass-fed, the differences in their nutritive value compared to grain-fed beef was striking. The comparison showed that grass-fed beef was lower in total fat, (including saturated and monosaturated fats) and higher in antioxidants (including beta-carotene and vitamin E or alpha-tocopherol), vitamin B (thiamin and riboflavin), calcium, magnesium and potassium, some conjugated linolenic acids (CLA, a beneficial fat) and vaccenic acid, which can turn into CLA. The grass-fed beef was also higher in omega-3 fatty acids (linolenic acid, EPA, DPA, DHA) and had a healthier ratio of omega-6 to omega-3s. (See "Food for Thought: Omega-3 and Omega-6"). The diet of cattle affects the pH balance in their digestive system, which then affects their milk and meat. An overabundance of protein, often found in soy and corn concentrate feed, reduces the pH balance of the rumen from a typical 6.7 - 6.9 to a more alkaline pH (as low as 5.45). This imbalance allows the growth of certain bacteria that would not survive a more acidic environment, with E. coli being of major concern. But beyond bacteria, the lack of balance even has an effect on the fat levels of the beef, and by extension, perhaps the dairy products as well. According to the 1996 Agricultural Research Society (ARS) Research Summary, this imbalance allows volatile fatty acids to leach from the rumen and collect in the very cell membranes of the cattle. "When the internal pH is more alkaline than the external pH (∆pH), volatile fatty acids will cross the cell membrane, dissociate and accumulate intracellularly. Because the volatile fatty acid concentration of ruminal fluid is relatively high, an even modest increase inpH can lead to a dramatic increase in intracellular volatile fatty acid anions." This may explain some of the differences between the composition of grass-fed and grain-fed cattle. Considering the difference in health benefits for human consumers, it's no wonder that the demand for grass-fed beef and dairy products is growing. Some farmers are able to label their products as grass-fed, not as organic, and some are able to label their products as organic but not as grass-fed. The terms are not interchangeable-some cattle are fed organic meal but live in feedlots, and some are grass-finished but eat fodder that has been treated with pesticides, so it's important to note the difference. For pesticide-free beef and dairy products with higher levels of many helpful nutrients, look for the "grass-fed" designation but also read labels to avoid ingesting pesticides or added bovine growth hormones (including rBST). Better yet, get to know the farmer. The extra expense of these measures in the short term may save the cost of poor health in the long term. By: ALICE ABLER aabler@visionjournal.org Source: www.vision.org

PRZETŁUMACZ PRZY POMOCY:
Mobile Analytics